HØSTGILDEVEJ- Helhedsrenovering af 165 almene rækkehusboliger

New Title

TIL KAMP MOD SKADEDYR OG DÅRLIGT INDEKLIMA: HELHEDSRENOVERING AF 165 RÆKKEHUSBOLIGER

Det er de færreste mennesker, der bryder sig om uvelkomne gæster i deres boliger. Og det gælder især, når det drejer sig om småkryb eller skadedyr, der som følge af bygningsfejl eller forældede bygningsdele udnytter muligheden til at trænge ind i de lune værelser og finde sig godt til rette i rør, vægge, tage, isolering m.m. Og når først skadedyrene er kommet ind, kan de være svære at slippe af med igen. Det kræver nemlig, at man først og fremmest kan få identificeret og udbedret de korrekte problemområder, inden skadedyrene får spredt sig alt for meget, og derefter får iværksat en effektiv forebyggelse hurtigst muligt, så problemet ikke genopstår på et senere tidspunkt.

På Høstgildevej er Ole Jepsen A/S tæt på at have færdiggjort en helhedsrenovering af 165 rækkehuse i 1-3 etager fordelt på 13.929 m2 med forventet aflevering slut 2022. Rækkehusene er opført som stokbebyggelse med små tilknyttede gårdhaver og interne gangstier, der sikrer en let tilgængelighed for både beboere og brugere. Det primære formål har fra start været at få skabt et bedre indeklima inde i boligerne samt at få etableret en effektiv rottesikring af både fundamenter og ydervægge for at komme et tilbagevendende problem til livs.


ENERGIOPTIMERING OG FUGTFOREBYGGELSE: VI BYGGER SUNDHEDSFREMMENDE BOLIGER

At rækkehusene på Høstgildevej havde akut behov for udbedring blev bekræftet, da Ole Jepsen A/S’ byggeledelse kort tid efter projektstart fandt både skimmel i de eksisterende badeværelser samt asbeststøv i loftisoleringen. Fundet af de skadelige stoffer nødvendiggjorde en omhyggelig gennemgang af samtlige boliger for at sikre en effektiv kortlægning, afskærmning og sanering af problemområderne. I den forbindelse sørgede Ole Jepsen A/S også for, at der bl.a. blev etableret sluser samt udskiftet isolering i alt 7.500 m2 lofter. Det blev ansat som yderst vigtigt, at alle medarbejdere og håndværkere igennem hele processen udførte de påkrævede saneringsarbejder iht. de gældende sundheds- og sikkerhedsforskrifter.

Som forebyggelse mod både rotteindtrængning samt vand- og fugtskader blev der samtidig med renoveringen af rækkehusenes sokler etableret omkring 2,3 km omfangsdræn med tilhørende brønde, så vandet kunne blive ledt væk fra fundamenterne ved kraftige regnskyl. Dertil er der også blevet renoveret facader, indlagt nye brugsvandledninger samt etableret decentrale ventilationsanlæg i alle boligerne med henblik på at fremme både sunde og skadedyrsfrie indeklimaer.  



EN KONSEKVENT BYGGEKVALITET ER ALDRIG SELVGIVET – MAN SKAL ARBEJDE FOR DEN!

Det kan være svært at finde den rigtige balance mellem spild og nødvendig fornyelse, og derfor kan en grundig kontrol af de involverede bygningselementer heller ikke prioriteres nok. På Høstgildevej har Ole Jepsen A/S bl.a. ved hver boligovertagelse afmonteret facadedøren, deponeret den et tørt sted, eftersynet den for fejl og mangler og derefter genmonteret den, såfremt det blev vurderet, at facadedørens stand fortsat levede op til kvalitetsmæssige krav. Samme mønster blev gentaget for de eksisterende tagvinduer, der enten er blevet udbedret og genmonteret eller erstattet af nye. Som vores verden ser ud i dag, er vi nemlig nødt til at værne om de materialer, vi har til rådighed – og det betyder bl.a., at man ikke bare kan forkaste brugte byggematerialer uden at have baseret beslutningen på et forsvarligt grundlag. T


Seneste projekter

Af Camilla Hunter 7. april 2025
Spændende renoveringsprojekt på Glostrupparken i Glostrup, hvor en almen boligbebyggelse skal have en tiltrængt opgradering og energioptimering.
Af Camilla Hunter 4. april 2025
BAUNEBJERGHUSE – MODERNE RENOVERING MED RESPEKT FOR HISTORIEN Hos Ole Jepsen A/S er vi stolte over at stå i spidsen for renoveringen af Baunebjerghuse i Humlebæk, en attraktiv bebyggelse fra 1970 administreret af Humlebæk Boligselskab. Med respekt for bygningernes oprindelige karakter, skaber vi i tæt samarbejde med Rådgiver og bygherre en moderne boligstandard, der giver værdi for både beboere og miljø. Projektet omfatter en omfattende energirenovering af 116 boliger fordelt på 11 blokke i halvandet plan, hvor trivsel, bæredygtighed og komfort er i centrum. Arbejdet bygger på en nøje udarbejdet helhedsplan, der adresserer udfordringer med indeklima, fugt og energioptimering. Renoveringen indebærer bl.a. efterisolering af gavle, lofter, skunke og facader samt etablering af nye lavenergi-vinduer og omfangsdræn, der effektivt beskytter mod fugtskader. For at sikre et sundt og behageligt indeklima udskiftes boligens ventilationssystemer og tekniske installationer, mens gavlboligerne, der tidligere var udfordret af fugt og skimmel, gennemgår en omfattende renovering med miljøsanering, nye kvalitetskøkkener samt robust gulvkonstruktion med isolering og fugtspærre. Vi prioriterer beboernes trivsel højt og har derfor tilknyttet en beboer- og genhusningskoordinator, som sikrer, at byggeriet gennemføres smidigt med minimal påvirkning af hverdagen. Når vi afleverer projektet i 2026, vil Baunebjerghuse stå som et bæredygtigt, sundt og attraktivt boligområde – en tidssvarende renovering med respekt for arkitekturen og beboernes daglige liv.  Vi glæder os til at føre endnu et vellykket projekt i mål og fortsætte vores gode samarbejde med bygherre, arkitekter, rådgivere og håndværkere, der deler vores passion for kvalitet og ordentlighed.
Af Camilla Hunter 25. marts 2024
ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.