ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF - Tilbygning i stil med eksisterende skole

INSPIRERENDE LÆRINGSMILJØER: OPFØRELSE AF NY TILBYGNING TIL ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

Hvad kendetegner et godt læringsmiljø? Og hvordan kan en skolebygnings udformning bruges til at vække nysgerrigheden og inspirere til læring? Det var nogle af de spørgsmål, som Ole Jepsen A/S måtte stille sig selv, da vi i sommeren 2020 indledte et byggeprojekt på Espergærde Gymnasium og HF. Formålet med projektet var en udvidelse af den eksisterende skoles areal for at gøre plads til flere klasseværelser samt et nyt atrium. For Ole Jepsen A/S’ vedkommende betød det etableringen af en ny tilbygning på i alt 633 m2 samt en forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Igennem hele projektet var der stort fokus på at sikre, at undervisningen for skolens elever kunne fortsætte som normalt, samt at den nye tilbygning kom til at huse både sunde og sansevækkende læringslokaler.


OMBYGNING AF SKOLE I DRIFT: HVOR PLACEREDE OLE JEPSEN A/S SIG PÅ KARAKTERSKALAEN?

I henhold til projektbetingelserne var det et krav, at Espergærde Gymnasium og HF kunne forblive i drift, mens tilbygningen til skolen blev opført. Med omkring 1150 elever og 120 ansatte under skolens tag var det således nødvendigt at finde det store skyts frem, så den daglige undervisning kunne forløbe så normalt som muligt. Der blev bl.a. opsat støvvægge og afspærring ved igangværende byggeaktiviteter samt etableret sikre adgangsportaler for både håndværkere og skolens brugere.

Foruden et skarpt fokus på sikkerheden for skolens brugere så blev der igennem hele projektet også taget størst mulige hensyn i forhold til udførelsen af støjende arbejdsopgaver. Det var vigtigt, at byggeprojektet fik så lidt indvirken på elevernes undervisning og koncentrationsevne som overhovedet muligt. Af den grund blev det bl.a. forsøgt at begrænse de støjende arbejdsopgaver til de tidsrum, hvor de ville være til mindst gene. Dertil førte Ole Jepsen A/S også et tæt samarbejde med skolens drift og ledelse, så man i fællesskab kunne koordinere udførelsen af de støjende arbejdsopgaver med skolens planlagte aktiviteter. Det bedste var dog den positive respons, som Ole Jepsen A/S igennem hele forløbet modtog fra både lærere, elever og ledelse. For selvom det ikke er uden udfordringer at udføre et byggeprojekt i en bygning, der stadigvæk er i drift, så er det alligevel det hele værd, når samarbejdet både internt og eksternt udløser topkarakter.


HVORDAN BYGGER MAN KLASSEVÆRELSER, DER INDBYDER TIL LÆRING? LAD DIG INSPIRERE HER

Det havde hele tiden været planen, at den nye tilbygning til Espergærde Gymnasium og HF skulle bruges som naturvidenskabscenter. Derfor var det også vigtigt, at både udseende og indretning kom til at afspejle dette formål. Det blev bl.a. grundigt overvejet, hvilke byggematerialer der ville klæde bygningen bedst og samtidig harmonere med den naturvidenskabelige ånd. Det endelig valg faldt på en kombination af flere forskellige materialer, der alle som én enten legede med eller udfordrede sanserne. Den nye tilbygning kom således til at blive beklædt med overflader af rå beton, varmt højkantsparket i smukt egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Alt sammen materialer, der let ville kunne inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning.




✔ Hovedentreprise ✔ Bruger i fokus ✔ Håndtering af varslinger
✔ Bygning i drift ✔ Nybyggeri ✔ Samarbejde med driften
✔ Egenproduktion

Seneste projekter

Af Camilla Hunter 7. april 2025
Spændende renoveringsprojekt på Glostrupparken i Glostrup, hvor en almen boligbebyggelse skal have en tiltrængt opgradering og energioptimering.
Af Camilla Hunter 4. april 2025
BAUNEBJERGHUSE – MODERNE RENOVERING MED RESPEKT FOR HISTORIEN Hos Ole Jepsen A/S er vi stolte over at stå i spidsen for renoveringen af Baunebjerghuse i Humlebæk, en attraktiv bebyggelse fra 1970 administreret af Humlebæk Boligselskab. Med respekt for bygningernes oprindelige karakter, skaber vi i tæt samarbejde med Rådgiver og bygherre en moderne boligstandard, der giver værdi for både beboere og miljø. Projektet omfatter en omfattende energirenovering af 116 boliger fordelt på 11 blokke i halvandet plan, hvor trivsel, bæredygtighed og komfort er i centrum. Arbejdet bygger på en nøje udarbejdet helhedsplan, der adresserer udfordringer med indeklima, fugt og energioptimering. Renoveringen indebærer bl.a. efterisolering af gavle, lofter, skunke og facader samt etablering af nye lavenergi-vinduer og omfangsdræn, der effektivt beskytter mod fugtskader. For at sikre et sundt og behageligt indeklima udskiftes boligens ventilationssystemer og tekniske installationer, mens gavlboligerne, der tidligere var udfordret af fugt og skimmel, gennemgår en omfattende renovering med miljøsanering, nye kvalitetskøkkener samt robust gulvkonstruktion med isolering og fugtspærre. Vi prioriterer beboernes trivsel højt og har derfor tilknyttet en beboer- og genhusningskoordinator, som sikrer, at byggeriet gennemføres smidigt med minimal påvirkning af hverdagen. Når vi afleverer projektet i 2026, vil Baunebjerghuse stå som et bæredygtigt, sundt og attraktivt boligområde – en tidssvarende renovering med respekt for arkitekturen og beboernes daglige liv.  Vi glæder os til at føre endnu et vellykket projekt i mål og fortsætte vores gode samarbejde med bygherre, arkitekter, rådgivere og håndværkere, der deler vores passion for kvalitet og ordentlighed.
Af Camilla Hunter 25. marts 2024
ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.