HELHEDSRENOVERING MED BEBOERE I CENTRUM
På Byager Vænge er Ole Jepsen A/S i gang med at lægge hånd på 7. og sidste etape af et større renoveringsprojekt med forventet aflevering slut 2022. Projektet, der blev påbegyndt i slutningen af 2017, består af en helhedsrenovering af 126 almene boliger fra 1970’erne fordelt på et 7.935 m2 stort areal. Formålet med den omfattende renovering var bl.a. at gøre boligerne mere moderne og energibesparende, hvilket til dels blev afstedkommet via en optimal udnyttelse af dagslyset samt en mere udførlig isolering af vægge og tage. Igennem hele byggeprocessen har der været stort fokus på beboertrivslen i forbindelse med den etapevise genhusning samt udførelsen af renoveringsopgaver i beboet bebyggelse.
ÅRVÅGNE PROJEKTLEDERE SIKRER VÆRDIFULD PROCESOPTIMERING
Renoveringen på Byager Vænge var oprindeligt projekteret til 8 etaper, men allerede kort tid efter projektstart udviklede Ole Jepsen A/S’ bygge- og projektledere Mikkel Salomon og Mark Stender en optimeringsstrategi, hvorved antallet af etaper kunne nedskæres til 7. Resultatet var en forkortning af den forventede projektudførelsestidsplan med 4 måneder. Hertil undgik man også at skulle flytte byggepladsen endnu engang. Procesoptimeringen sluttede dog ikke der. Efter endnu en projektgranskning fandt Ole Jepsen A/S’ byggeledelse også ud af, at der ved renoveringen af tage var både tid og penge at spare, hvis man flyttede konsollerne rundt og opsatte sikkerhedsrækværk. Det muliggjorde nemlig, at der både kunne udføres arbejdsopgaver oppe og nede på én og samme tid.
HOS OLE JEPSEN A/S ER OPSKRIFTEN PÅ ET VELFUNGERENDE BEBOERSAMARBEJDE INGEN HEMMELIGHED
Da Ole Jepsen A/S påbegyndte renoveringsarbejdet på Byager Vænge i slutningen af 2017, var vi meget bevidste om den effekt, som et længerevarende byggeprojekt kan have på de beboere, for hvem der bygges for og til. Af den grund blev det allerede fra start prioriteret højt at involvere beboerne så meget som muligt i processen, ligesom der også blev iværksat adskillige tiltag for at begrænse renoveringens forstyrrende indvirken på beboernes dagligdag så meget som muligt.
Vigtigst af alt var dog, at beboersikkerheden forblev i top fra start til slut, samt at der igennem hele renoveringsprocessen blev sørget for en udførlig og rettidig informationsdeling omkring bl.a. weekendarbejde, udførelse af støjende arbejdsopgaver m.m. I forhold til beboersikkerheden fik nogle af beboerne f.eks. tilladelse til en førtidig indflytning, hvortil Ole Jepsen A/S sørgede for, at der blev etableret midlertidige gangbroer og senere hen grusstier, så både beboere og kæledyr nemt kunne tilgå boligerne. Dertil blev der af hensyn til gangbesværede og kørestolsbrugere også opsat trapper og ramper.
At byggeledelsen på Byager Vænge tog hensyn til beboerne, besvarede deres spørgsmål og lyttede til deres behov var ikke alene med til at sikre en god projektudførelse, men også til at skabe grobunden for et velfungerende og tillidsfuldt beboersamarbejde.
✔ Hovedentreprise | ✔ Beboerhåndtering | ✔ Håndtering af varsling |
---|---|---|
✔ Nøglehåndtering | ✔ Helhedsrenovering | ✔ Genhusning |
✔ Bygning i drift | ✔ Samarbejde med driften |
Seneste projekter

