SORTEMOSEN – Renovering og udbedring af 121 rådplagede rækkehusboliger

BYGGERI I DET VILDE VESTEN: RENOVERING AF 121 RÆKKEHUSBOLIG I COWBOYBYEN SORTEMOSEN

De fleste mennesker forbinder nok en gammel Western-by med salooner, købmandsbutikker og et sherifkontor. Men selvom man ikke finder nogen af de ting i Sortemosen, så er det alligevel ikke svært at se, hvorfor området også har fået navnet ”Cowboybyen”. Sortemosen består nemlig af 121 rækkehusboliger fra 1978, hvoraf 109 af boligerne er opført i to etager og resten i et plan. Definerende for alle boligerne er deres panoramavinduer, facader med trykimprægneret træ samt ikoniske træverandaer, der ikke kan undgå at lede tankerne hen på det vilde vesten.

I årene 2014-2017 havde Ole Jepsen A/S således æren af at udføre et omfattende renoverings- og byggearbejde på det 11.374 m2 store areal. Og selvom det oprindelig formål var at give rækkehusboligerne en tiltrængt opløftning, så blev projektet undervejs udvidet yderligere, da der blev fundet råd i både tagkonstruktion og vindfang. Inden Ole Jepsen A/S kunne aflevere det færdige projekt i starten af januar 2017, var det derfor blevet grundigt kontrolleret, at boligkvaliteten nu levede op til nutidige byggekrav.   


OPMÆRKSOMME PROJEKT- OG BYGGELEDERE ER DERES VÆGT VÆRD I GULD

At renoveringen af Cowboybyen kom til at omfatte mere end bare badeværelser, altaner og facader kan vi takke vores opmærksomme projekt- og byggeledere for. Kort efter projektstart blev det nemlig opdaget, at kvaliteten af de eksisterende tagkonstruktioner desværre ikke længere levede op til nutidige byggestandarder. I stedet var tagene stærkt angrebet af både råd og skimmel, hvilket nødvendiggjorde en øjeblikkelig udbedring. Ole Jepsen A/S sørgede derfor for, at både belægning og isolering blev skrællet af, så tagene kunne blive renset fuldstændigt for alle tilstedeværende miljøskadelige stoffer.

Som en naturlig del af den omfattende saneringsproces blev det prioriteret højt, at alle sundheds- og sikkerhedsprocedurer blev fuldt til punkt og prikke af hensyn til både håndværkere, medarbejdere, brugere og beboere. Efter sanering var blevet udført og efterkontrolleret nøje blev tagkonstruktionerne genopbygget i henhold til de nutidige energikrav med særligt fokus på at sikre et sundt indeklima og en tæt klimaskærm. 


VI TAGER GERNE SHERIFSTJERNEN PÅ OG SKABER TRYGHED FOR BEBOERNE

Rækkehusboligerne var i overvejende grad beboede, mens byggeprojektet blev udført, og derfor udgjorde beboeromtanken et centralt fokuspunkt fra start til slut. Inde i boligerne blev der værnet om beboernes sikkerhed ved en tydelig afspærring og afskærmning, herunder støvskærme, ved igangværende byggeaktiviteter, mens der igennem hele projektet også blev sørget for at få udsendt rettidige varslinger omkring alt fra boligadgang til weekendarbejde, støj m.m. Til sidst blev der ved renoveringen af badeværelser også opsat toilet- og badevogne samt et mobilt vaskeri tæt på boligerne for at sikre en let adgang for de berørte beboere.

Selvom det blev prioriteret højt, at beboerne kunne forblive boende under renoveringen, så var det i enkelte tilfælde nødvendigt med en midlertidig beboergenhusning. Ole Jepsen A/S varetog selv den komplette genhusningsproces, der bl.a. involverede en opstilling af fuldt indrettede pavillonboliger tæt på byggepladsen, så afstanden til skole, job, fritidsaktiviteter m.m. forblev stort set uændret for de genhusede beboere. 



✔ Totalentreprise ✔ Ombygning ✔ Miljøsanering
✔ Samarbejde med driften ✔ Renovering ✔ Egen produktion
✔ Bevaringsværdig bygning ✔ Naboinformationer ✔ Træetageadskillelse

Seneste projekter

Af Camilla Hunter 7. april 2025
Spændende renoveringsprojekt på Glostrupparken i Glostrup, hvor en almen boligbebyggelse skal have en tiltrængt opgradering og energioptimering.
Af Camilla Hunter 4. april 2025
BAUNEBJERGHUSE – MODERNE RENOVERING MED RESPEKT FOR HISTORIEN Hos Ole Jepsen A/S er vi stolte over at stå i spidsen for renoveringen af Baunebjerghuse i Humlebæk, en attraktiv bebyggelse fra 1970 administreret af Humlebæk Boligselskab. Med respekt for bygningernes oprindelige karakter, skaber vi i tæt samarbejde med Rådgiver og bygherre en moderne boligstandard, der giver værdi for både beboere og miljø. Projektet omfatter en omfattende energirenovering af 116 boliger fordelt på 11 blokke i halvandet plan, hvor trivsel, bæredygtighed og komfort er i centrum. Arbejdet bygger på en nøje udarbejdet helhedsplan, der adresserer udfordringer med indeklima, fugt og energioptimering. Renoveringen indebærer bl.a. efterisolering af gavle, lofter, skunke og facader samt etablering af nye lavenergi-vinduer og omfangsdræn, der effektivt beskytter mod fugtskader. For at sikre et sundt og behageligt indeklima udskiftes boligens ventilationssystemer og tekniske installationer, mens gavlboligerne, der tidligere var udfordret af fugt og skimmel, gennemgår en omfattende renovering med miljøsanering, nye kvalitetskøkkener samt robust gulvkonstruktion med isolering og fugtspærre. Vi prioriterer beboernes trivsel højt og har derfor tilknyttet en beboer- og genhusningskoordinator, som sikrer, at byggeriet gennemføres smidigt med minimal påvirkning af hverdagen. Når vi afleverer projektet i 2026, vil Baunebjerghuse stå som et bæredygtigt, sundt og attraktivt boligområde – en tidssvarende renovering med respekt for arkitekturen og beboernes daglige liv.  Vi glæder os til at føre endnu et vellykket projekt i mål og fortsætte vores gode samarbejde med bygherre, arkitekter, rådgivere og håndværkere, der deler vores passion for kvalitet og ordentlighed.
Af Camilla Hunter 25. marts 2024
ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.