Ole Jepsen A/S Logo
HOS OLE JEPSEN A/S GÅR VI ALL IN FOR VORES PRAKTIKANTER – OG DET BETALER SIG!

VI GÅR GERNE DEN EKSTRA DISTANCE FOR AT FINDE DE HELT RIGTIGE PRAKTIKANTER


For Ole Jepsen A/S er der ikke noget vigtigere end at finde de helt rigtige praktikanter. Og derfor er vi heller ikke bange for at yde en ekstra indsats for at sikre det helt perfekte match. Når vi modtager en ansøgning eller blive kontaktet af en potentiel kandidat, ser vi således først og fremmest på, hvad der driver ansøgeren. Hvad har fået dem til at efterstræbe en karriere inden for byggebranchen? Hvad er deres mål eller forventninger til deres praktikforløb? Og hvorfor har de lige netop valgt at søge en praktikplads hos Ole Jepsen A/S? Hos Ole Jepsen A/S mener vi nemlig, at den bedste drivkraft er baseret på lige dele nysgerrighed, ansvarlighed og integritet. Og derfor er det også vigtigt, at disse ting kommer til udtryk i kandidaternes skrift og tale.


De nyeste skud på Ole Jepsen A/S’ praktikantstamme er Line Leisner og Rasmus Gerløv, der begge er i gang med at uddanne sig til bygningskonstruktører på KEA. Og når man møder dem, er der da heller ikke nogen tvivl om, at de altid har følt sig draget mod byggebranchen. Selv fortæller Line, at hun allerede som ganske ung begyndte at tegne bygninger i 3D, og at hun altid har været fascineret af de forskellige arkitekturer og byggematerialer, der kan bringes i spil i et byggeri. Samtidig kan man også sige, at livet som bygningskonstruktør faktisk ligger i Lines blod, da det også var det erhverv, som hendes morfar bestred. Lines ønske om at gøre karriere inden for byggebranchen har således både rod i fortiden og i hendes drøm om at kunne være med til at skabe de bygninger, som hun altid selv har beundret. Og derfor føler Line sig også mere end klar til at prøve kræfter med virkelighedens byggebranche.


”Når jeg prøver at forestille mig min fremtid, så er jeg overbevist om, at jeg ikke kommer til at sidde på en tegnestue. I stedet er min plan at blive ude på byggepladsen, da det er der, at jeg føler mig bedst tilpas.

Jeg har også overvejet at tage en DGNB-uddannelse, så jeg fremadrettet kan komme til at varetage bæredygtige byggerier også,” udtaler Line Leisner.


At finde den rigtige praktikantkandidat stiller dog ikke kun høje krav til praktikanten selv, men også til os som virksomhed. Som praktiksted er det vores ansvar at sikre, at vi får skabt de bedste rammer for vores praktikanter, så de efter endt forløb har udviklet sig både personligt og fagligt. Hvis en praktikantkandidat således enten har sagt eller skrevet noget, der har vakt genklang i forhold til vores egne værdier eller byggebrancheforståelse, vil de blive indkaldt til 1-2 samtaler, hvor de vil få mulighed for at lære både os – og dem selv – bedre at kende. Og da vi spurgte vores anden praktikant, Rasmus, hvad han havde syntes om ansøgningsprocessen, så indrømmede han da også, at han kun var blevet positivt overrasket. Der var nemlig ikke gået meget mere end en dag, fra Rasmus havde sendt sin ansøgning, til han blev kontaktet af Ole Jepsen A/S og tilbudt at komme til samtale. Og da samtalen var overstået, var begge parter da også enige om, at matchet var der.


Formålet med vores praktikantsamtaler er nemlig at få italesat de forventninger, man som praktikant og praktiksted nærer til hinanden. Ofte involverer dette nogle lidt anderledes – og til tider svære – spørgsmål, der dog altid ender med at komme alle parter til gode. Der er nemlig ikke noget, som vi ønsker mere for vores praktikanter, end at se dem lykkes med deres opgaver og trives i vores virksomhed. Og det kræver, at vi både stiller krav til os selv og vores praktikanter. Som virksomhed vil vi hellere være for grundige i vores arbejde, så der aldrig vil kunne herske nogen tvivl om, at vi vil vores praktikanter det allerbedste. 


”Mit første indtryk af Ole Jepsen A/S var, at det var en virkelig velordnet og struktureret organisation.

Og det er jeg kun blevet bekræftet endnu mere i efterfølgende. Når man træder ind ad døren, får man

 straks en fornemmelse af, at der er en god vidensdeling, og at alle har en god føling med, hvad

der sker rundt omkring,” udtaler Rasmus Gerløv. 

  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

FOR VORES PRAKTIKANTER ER DEN STØRSTE DRIVKRAFT KÆRLIGHEDEN

TIL BYGGEPROJEKTET


At forskellighed kan være en styrke, er Ole Jepsen A/S et lysende eksempel på. Alle vores medarbejdere besidder hver deres faglige baggrund, viden og kompetencer, hvilket gør det muligt at afvikle alle tænkelige bygmæssige udfordringer på en hurtigt og effektiv måde. Og fordi vi hos Ole Jepsen A/S løser vores byggeprojekter i fællesskab, så kræver det også, at vi hver især tager ansvar for egne opgaver og sørger for at få dem løst inden for de fastsatte rammer. Diversitet kan nemlig sagtens fungere som en drivkraft, hvis den er rettet mod et fælles mål: at få gennemført vores byggeprojekter på en ordentlig måde.

Da vi spurgte vores praktikanter, Line og Rasmus, hvad der motiverer dem i deres arbejde, lagde de begge to vægt på fællesskabet på byggepladserne, de bygmæssige udfordringer samt udsigten til en varieret hverdag, hvor ikke to dage er ens. Særligt slående var det, at det, som Line og Rasmus glædede sig mest til, var at give sig i kast med en masse forskelligartede projektopgaver. For som praktikant hos Ole Jepsen A/S er det nemlig vigtigt, at man først og fremmest drives af en lyst til prøve kræfter med alle aspekter af et givent byggeprojekt – både de store såvel som små. For Ole Jepsen A/S er det nemlig ikke prestigen, der vægter tungest, når vi byder ind på de forskellige byggeprojekter. I stedet er det projekternes indhold og omfang, såvel som de mennesker der bygges til og for, der betyder allermest. Og det er netop den overbevisning, som vi også forventer at se i vores praktikanter.


”Min første dag hos Ole Jepsen A/S forløb bare så fint. Som praktikant føler jeg, at jeg bliver prioriteret,

og at der er blevet taget god tid til at planlægge dagens aktiviteter. Både Line og jeg fik

mulighed for at møde en masse søde mennesker både på kontoret og byggepladserne,

 og jeg blev virkelig imponeret af det overblik, der bliver udvist de forskellige steder,” udtaler Rasmus.

Rasmus Gerløv

Nuværende alder: 46

Uddannelsesbaggrund: Rasmus har igennem en længere årrække arbejdet som ejendomsmægler og derefter inden for IT-branchen, inden han besluttede sig for at tage en uddannelse som bygningskonstruktør.

Fun fact: Rasmus holder meget af at gå på jagt og er desuden den lykkelige ejer af en skov i Sverige, som han værner meget om. 

VI SKABER VÆRDI FOR VORES PRAKTIKANTER OG

KLARGØR DEM TIL VIRKELIGHEDENS BYGGEBRANCHE


Som anerkendelse af diversiteten i vores virksomhed er der heller ikke to praktikforløb hos Ole Jepsen A/S, der er ens. I stedet er vores forløb tilpasset den enkelte praktikants kompetencer og udviklingspotentialer for at skabe mest mulig værdi for alle parter. Målet for vores praktikforløb er nemlig at få klædt vores praktikanter ordentlig på, så de føler sig klar til at tage ejerskab for egne opgaver ude i virkelighedens byggebranche. Og derfor sørger vi også for, at vores praktikanter bliver sat godt ind i de forskellige arbejdsopgaver, inden de selv får lov til at prøve kræfter med dem. Det skaber nemlig både tryghed for vores praktikanter, samtidig med at det også giver dem lyst til at udfordre sig selv på andre arbejdsområder.   

 

”Jeg kan godt lide struktur, og derfor var det også fedt, at der var blevet lagt en klar plan for min første

praktikdag hos Ole Jepsen A/S. Det bedste var uden tvivl at komme ud på de forskellige byggepladser

og få en bedre fornemmelse for det arbejde, som Ole Jepsen A/S udfører.

Medarbejderne var sindssygt gode til at vise rundt og forklare de forskellige arbejdsprocesser,

og det gav mig virkelig lyst til selv at kaste mig ud i det,” udtaler Line. 


Og hvis man skal tro vores praktikanter, Line og Rasmus, så er omsætningen af teori til praksis også noget af det, som de ser allermest frem til i deres praktikforløb hos Ole Jepsen A/S. For én ting er, hvad de har hørt om livet på en byggeplads i løbet af deres undervisning på KEA. Noget helt andet er pludselig at skulle stå på egne ben ude på en virkelig byggeplads. Af den grund bliver der fra Ole Jepsen A/S’ side også brugt stor energi på at sikre, at Line og Rasmus kommer til at blive en del af det kollegiale fællesskab så hurtigt som muligt. 

 

”Jeg er ikke i tvivl om, at min praktik kommer til at byde på en masse spændende udfordringer.

Og det er faktisk det, jeg glæder mig allermest til. Fra KEA har jeg nemlig fået en masse teoretiske værktøjer, hvilket har gjort mig selvhjulpen til en vis grad – og det er så det, jeg nu skal have bygget

videre på med en masse praktisk erfaring,” udtaler Rasmus.


Hos Ole Jepsen A/S går vi nemlig meget op i at fostre holdbare medarbejderrelationer baseret på lige dele tillid, respekt og åben kommunikation. Og derfor prioriterer vi også det sociale og kollegiale fællesskab højt. Hvert år bliver der løbende afholdt både arrangementer og fester for vores medarbejdere og praktikanter med masser af konkurrencer, grin og god mad. Som virksomhed gælder det nemlig både om at få skabt et trygt arbejdsmiljø med klare informationsveje, hvor alle kender alle, samt et velfortjent pusterum i en travl og fokuseret hverdag. I Ole Jepsen A/S passer vi nemlig på vores medarbejdere og praktikanter – og det betyder, at vi både prioriterer at lære dem at kende som kollegaer og mennesker.  

Line Leisner

Nuværende alder: 25

Uddannelsesbaggrund: Inden hun begyndte sin uddannelse til bygningskonstruktør hos KEA, havde Line taget en HHX-uddannelse samt arbejdet i både Meny og en vuggestue på Frederiksberg.

Fun fact: Line har tidligere været med på det danske kvindelandshold for cricket.

Seneste projekter

Af Camilla Hunter 25 Mar, 2024
ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.
Af Camilla Hunter 25 Mar, 2024
HEGELS MINDE: OMBYGNING AF TIDLIGERE PLEJECENTER TIL ALMENE BOLIGER Fra 2015-2016 har Ole Jepsen A/S ombygget et smukt, men nedslidt plejecenter i Fredensborg til 10 nye, almene familieboliger. Projektet blev udført for Lejerbo og med os som hovedentreprenør. Ejendommen, der i dag er en del af afd. 270-5 Hegels Minde, er opført i 1912 af den tidligere ejer af forlaget Gyldendal, Jacob Hegel. I 1985 blev bygningen ombygget til plejecenter, men har siden 2007 stået tom og formålsforladt. Efterfølgende blev ejendommen overtaget af boligselskabet Lejerbo, der havde et klart ønske om at omdanne den ældre bebyggelse og tilhørende park til et indbydende og attraktivt alment boligområde. De nye familieboliger er blevet fordelt i stueetagen og på 1. sal, mens der i kælderetagen er blevet indrettet depotrum, fællesrum og vaskeri. Boligerne er af varierende størrelse, hvoraf størstedelen er på 2-3 rum. Kun én af familieboligerne er indrettet med 4 rum. Projektet omfattede flere gennemgribende renoverings- og ombygningsarbejder, der både blev udført ud- og indvendigt i bebyggelsen. Udvendigt er der blevet udskiftet vinduer og døre, repareret facader, udført nye kviste, indrettet udhuse og etableret adgang til det nye trapperum. Alt sammen for at sikre, at bebyggelsens flotte ydre igen kom til sin ret. Inde i bebyggelsen er der blevet gennemført en omfattende miljøsanering for bly, asbest, PCB og skimmel efterfulgt af en ombygning og nyindretning af samtlige etager inkl. kælder. De 10 nye familieboliger er blevet indrettet med helt nye køkkener og badeværelser, hvis funktioner modsvarer kravene hos en moderne familie. I forbindelse hermed er der også udført nye tekniske installationer og ventilationsanlæg for at sikre et godt indeklima og en effektiv energiudnyttelse i boligerne. Ombygningen på Hegels Minde omfattede et samlet areal på 1249 m 2 . Som hovedentreprenør er vi stolte af at have transformeret en formålsudtjent bygning, så den i dag kan skabe glæde og trivsel for både nuværende og fremtidige beboere. 
Af Camilla Hunter 25 Mar, 2024
HILLERØDGADES SKOLE: RENOVERING OG OMBYGNING AF TIDLIGERE FOLKESKOLE TIL NY SPECIALSKOLE På Ørholmgade i København N er en tidligere folkeskole blevet renoveret og ombygget til nye formål med Ole Jepsen A/S som hovedentreprenør. Projektet blev udført over en 1-årig periode fra sommeren 2014 til sommeren 2015.  Skolen, der går under navnet Hillerødgades Skole, er opført omkring 1915 og kategoriseret som bevaringsværdig i klasse 3. Skolen består af et symmetrisk anlæg med en trelænget hovedbygning i 5 etager. De 3 længer omslutter en skolegård med adgang fra Ørholmgade. Til bebyggelsen hører også 2 villaer, der flugter med de 2 sidefløje. Det samlede etageareal for skolen ender derfor på omkring 5.000 m 2 . Under nærværende hovedentreprise er Hillerødgades Skolen blevet transformeret til en indbydende og læringsfremmende specialskole med plads til ca. 132 elever fordelt over 14 klasser. Hertil er en del af bebyggelsen også blevet ombygget til Fritidshjemmet Galaksen med plads til ca. 85 børn. Projektet omfattede flere forskellige bygningsarbejder, herunder nedrivning og miljøsanering samt nye døre, vinduer, tekniske installationer, ventilationsanlæg mv. Hertil blev der også udført kloak, afløb, befæstning og beplantning i terrænet. I hovedbygningen er en stor del af de eksisterende rum blevet renoveret og ombygget til brug for den nye specialskole. I forbindelse hermed er der blevet etableret nye klasselokaler, garderoberum, fællesrum, handicaptoiletter, personale- og administrationslokaler samt fritidshjem for de mindste og mellemste børn. Hertil er det eksisterende bibliotek også blevet udvidet ved at inddrage de omkringliggende gangarealer. Fritidshjemmet for de ældste børn er placeret i den sydvestlige villa, der også er blevet indrettet med nye kontorer, personalerum, bade- og omklædningsfaciliteter, toiletter samt teknikrum og værksted. I den sydøstlige villa er der etableret nye arbejdspladser til skolens personale, ressourcecenter og depotrum. Til sidst er legepladsen i skolegården blevet istandsat med nye gynger, trampoliner, rutsjebane, klatrestativer, gummibelægninger mv. for at skabe glæde og fremme en positiv social interaktion mellem skolens elever. Her i Ole Jepsen A/S er vi stolte af at have etableret en specialskole på Hillerødgades Skole, hvor børn med særlige behov kan trives og udvikle sig.
Share by: