RUNDSTYKKER, BYGGESTØV OG DANMARKSHISTORIE

Første arbejdsdag hos Ole Jepsen A/S: Rundstykker, byggestøv og danmarkshistorie

Der var hverken sparet på morgenbrød, smil eller oplevelser, da Ole Jepsen A/S i fredags tog imod vores to nye medarbejdere Charlotte Sander og Lærke Adsersen, som er blev ansat som henholdsvis administrations- og kommunikationsmedarbejder. Fra flagene i indgangspartiet til det opdækkede morgenbord var der ingen tvivl om, at man havde gjort alt for at sikre, at Charlotte Sander og Lærke Adsersen kom til at føle sig hjemme fra første øjeblik. Men dagen kom til at byde på meget mere end bare godt selskab og hygge. Det skulle nemlig hurtigt vise sig, at salgs- og marketingschef Camilla Hunter havde flere overraskelser gemt i ærmet – der var ikke blevet arrangeret bare ét, men hele tre byggepladsbesøg, hvor de forskellige projekt- og byggeledere stod klar til at præsentere Lærke og Charlotte for nogle af de hjertebørn, som lige nu optager Ole Jepsen A/S.


Gennemtænkt byggeri og energiske projektledere

Første stop på turen var Byager Vænge, som for flere af vores medarbejdere betragtes som lidt af et hjertebarn. Byggeriet, som blev påbegyndt i 2017 og nu er i gang med sin syvende og sidste etape, havde til formål at gøre 126 almene boliger mere moderne og energisparende gennem en helhedsrenovering. Og da Lærke og Charlotte blev vist rundt på byggepladsen af de entusiastiske og stolte projektledere Mark og byggeleder Mikkel, var det da også tydeligt, at man i byggeriet ikke alene havde lagt vægt på funktion og æstetik, men også havde taget hensyn til alle de involverede parter – og ikke mindst til beboerne selv.


Bæredygtighed og beboerfokus

Da Lærke og Charlotte efterfølgende ankom til BOLIV, blev de mødt af synet af en byggeplads i fuld vigør. Overalt var arbejdere i gang med at lægge tag, opsætte fliser og slibe vægge på den anden af de tre boliggrupper, som efter færdiggørelse skal bruges til plejeboliger. Administrerende direktør Ole Jepsen viste selv rundt på byggepladsen, og der blev taget god tid til at sætte Lærke og Charlotte ind i de forskellige dele af DGNB-byggeriet.


Når man gik rundt blandt de forskellige bygninger, var det ikke svært at se, hvordan man i det arkitektoniske design havde ladet sig inspirere af ideen
 om en lille landsby med de små haver og boligklynger. Mest slående var dog den omhyggelighed, hvorved de forskellige opgaver på byggepladsen blev
udført. Det var tydeligt, at alle håndværkerne var meget bevidste om de beboere, der blev bygget både for og til – og at man ønskede at give dem et hjem,
hvor de kunne føle sig både trygge og frigjorte”, udtaler Lærke. 


En rejse tilbage i tiden 

Lige siden Ole Jepsen A/S blev etableret i 2005 har vi blandt andet specialiseret os i renoveringer af bevaringsværdige bygninger. Sidste stop på ruten var derfor også Islevvænge, hvor Ole Jepsen A/S i øjeblikket er i gang med at totalrenovere 191 almene boliger fra 1950erne, som alle er tegnet af den danske storarkitekt Arne Jakobsen. Boligerne, som er opført som rækkehuse, kan opdeles i to kategorier: de røde toetagers murstenshuse og de gule etplans murstenshuse. Fælles for dem alle er de ikoniske høje skorstene samt bygningernes forskudte placering.

På byggepladsen var det projektlederen Benjamin, som viste rundt, og både Lærke og Charlotte fik rig mulighed for at beundre de bygningsmæssige særtegn, der alle vidnede om den tid, hvori de var blevet til, og som man nu arbejdede hårdt for både at respektere og bevare for eftertiden. Der følger nemlig et stort ansvar med, når man som os er blevet betroet et lille stykke af Danmarks bygningshistorie. 



Mere end bare en arbejdsplads

Da Charlotte og Lærke kom tilbage til hovedkvarteret, var de begge enige om, at de ikke alene var blevet utallige oplevelser rigere, men at de også havde fået en langt bedre forståelse for det arbejde, Ole Jepsen A/S udfører, samt de værdier, som udgør selve kernen i vores virke. Alligevel var der især én ting, som særligt havde glædet Lærke og Charlotte – og det var den mangfoldighed, de havde oplevet blandt vores medarbejdere både på kontoret og ude på byggepladserne. For os er forskellighed nemlig ikke en svaghed, men en styrke. Og ligesom vi i vores arbejde aldrig må glemme de mennesker, vi bygger til og for, så skal vi også sørge for, at vi som arbejdsplads selv giver vores medarbejdere den samme følelse af glæde og tryghed.    


  • Slide title

    Byager Vænge

    Button
  • Slide title

    Byager Vænge

    Button
  • BOLIV

    Button
  • BOLIV

    Button
  • Islevvænge

    Islevvænge

    Button
  • Islevvænge

    Islevvænge

    Button

Seneste projekter

Af Camilla Hunter 7. april 2025
Spændende renoveringsprojekt på Glostrupparken i Glostrup, hvor en almen boligbebyggelse skal have en tiltrængt opgradering og energioptimering.
Af Camilla Hunter 4. april 2025
BAUNEBJERGHUSE – MODERNE RENOVERING MED RESPEKT FOR HISTORIEN Hos Ole Jepsen A/S er vi stolte over at stå i spidsen for renoveringen af Baunebjerghuse i Humlebæk, en attraktiv bebyggelse fra 1970 administreret af Humlebæk Boligselskab. Med respekt for bygningernes oprindelige karakter, skaber vi i tæt samarbejde med Rådgiver og bygherre en moderne boligstandard, der giver værdi for både beboere og miljø. Projektet omfatter en omfattende energirenovering af 116 boliger fordelt på 11 blokke i halvandet plan, hvor trivsel, bæredygtighed og komfort er i centrum. Arbejdet bygger på en nøje udarbejdet helhedsplan, der adresserer udfordringer med indeklima, fugt og energioptimering. Renoveringen indebærer bl.a. efterisolering af gavle, lofter, skunke og facader samt etablering af nye lavenergi-vinduer og omfangsdræn, der effektivt beskytter mod fugtskader. For at sikre et sundt og behageligt indeklima udskiftes boligens ventilationssystemer og tekniske installationer, mens gavlboligerne, der tidligere var udfordret af fugt og skimmel, gennemgår en omfattende renovering med miljøsanering, nye kvalitetskøkkener samt robust gulvkonstruktion med isolering og fugtspærre. Vi prioriterer beboernes trivsel højt og har derfor tilknyttet en beboer- og genhusningskoordinator, som sikrer, at byggeriet gennemføres smidigt med minimal påvirkning af hverdagen. Når vi afleverer projektet i 2026, vil Baunebjerghuse stå som et bæredygtigt, sundt og attraktivt boligområde – en tidssvarende renovering med respekt for arkitekturen og beboernes daglige liv.  Vi glæder os til at føre endnu et vellykket projekt i mål og fortsætte vores gode samarbejde med bygherre, arkitekter, rådgivere og håndværkere, der deler vores passion for kvalitet og ordentlighed.
Af Camilla Hunter 25. marts 2024
ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.