EN VIGTIG DRIVKRAFT: SOM UNG SKAL MAN VÆLGE DEN UDDANNELSESVEJ, MAN BRÆNDER FOR

Nogle af de sværeste beslutninger, vi skal træffe her i livet, relaterer til valg af uddannelse og job. Og selvom der heldigvis er flere, der rammer plet ved første skud, så tager processen lidt længere tid for andre, inden også de finder deres rette hylde. Især for nutidens unge er beslutningsprocessen ikke blevet gjort lettere af det hav af uddannelses- og karrieremuligheder, der tilbydes i dag – tværtimod. For når alle muligheder er åbne, hvordan ved man så, hvilken en der den rette? Og hvad sker der, hvis man kommer til at vælge den forkerte?

I mandags havde Ole Jepsen A/S den store glæde at kunne tage imod 9 unge mennesker fra forskellige folkeskoler og ungdomsskoler i Albertslund, der var mødt op i selskab med 4 lærere/vejledere på vores byggeplads ved Islevvænge. Fælles for de unge var, at de alle var mellem 14-16 år, samt at de enten var i gang med at afslutte eller netop havde færdiggjort deres 9. klasse. Men fordi ingen af dem endnu havde en klar ide om, hvad de godt kunne tænke sig at videreuddanne sig til eller komme til at arbejde med fremadrettet, var det blevet arrangeret, at Ole Jepsen A/S skulle præsentere dem for én af de – ifølge os – mest nærliggende muligheder: byggebranchen.



MÅLRETTEDE UDDANNELSES- OG JOBTILTAG:

VI SAMARBEJDER OM AT SKABE EN BEDRE FREMTID FOR DE UNGE 


Rundvisningen var blevet arrangeret i samarbejde med DAB, Bygherreforeningen og Albertslund Boligsociale Center (ABC), der alle arbejder aktivt for at hjælpe Albertslunds unge med at vælge den rigtige uddannelse, finde et relevant fritidsjob eller få en lære- eller praktikplads. Flere af de tilstedeværende unge kendte derfor også hinanden, fordi de havde mødtes til en af ABC’s workshops eller fællesaktiviteter. Selv havde de unge primært sagt ja til at deltage i rundvisningen, fordi de endnu ikke selv havde besluttet sig for, hvad de godt kunne tænke sig at beskæftige sig med senere i livet, eller fordi de selv havde gået med tanken om at udforske byggebranchens mange uddannelses- og jobmuligheder lidt nærmere. Og det var noget, som Ole Jepsen A/S hellere end gerne ville være med til at støtte op om. 



 

  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button


 HISTORIEFORTÆLLINGENS MAGT: VI KAN ALLE LÆRE AF FORTIDEN – OG AF HINANDEN




Det var ikke helt tilfældigt, at Ole Jepsen A/S havde valgt Islevvænge som den byggeplads, de unge skulle vises rundt på. I øjeblikket danner byggepladsen nemlig rammerne for en helhedsrenovering af 190 bevaringsværdige boliger fra 1950erne, der alle er blevet opført efter tegninger af den danske storarkitekt Arne Jacobsen.



Ved at vise rundt på Islevvænge ønskede Ole Jepsen A/S både at præsentere de unge for et stykke danmarkshistorie samt at give dem en fornemmelse af de processer og bemandinger, der kræves for at kunne gennemføre et byggeprojekt i så stor en skala. Og der var da også flere af de unge, der gjorde store øjne, da de fik øjnene op for kompleksiteten af det arbejde, der blev udført omkring dem. Her var vores projektleder Benjamin især rigtig god til at påpege de forskellige bygningsdele, der enten havde krævet ekstra hensyntagen eller byggeteknisk kunnen at få hhv. nedrevet, udbedret eller genopbygget. Kendetegnende for byggeprojektet på Islevvænge er nemlig, at samtlige bevaringsværdige boliger efter endt renovering skal genopføres som tro kopier af de originale huse designet af Arne Jacobsen. Og det kræver både en forståelse for de tanker, der er gået forud for boligernes opførelse, samt en omtanke for de materialer, der er blevet brugt til at bygge dem.


Særligt sjovt var det, da der ved rundvisningen i én af boligerne blev fundet en gammel diskette, der var blevet efterladt af de tidligere beboere. For da disketten blev holdt op foran de forsamlede, var der ingen af de unge, der vidste, hvad en diskette var, eller hvad den var blevet brugt til førhen. Så selvom episoden fik flere af de tilstedeværende voksne til at føle sig MEGET gamle af deres alder, så åbnede den også op for en sjov – og lærerig – dialog omkring fortidens teknologier, der jo netop har lagt grobunden for flere af vores moderne remedier.   



TIL KAMP MOD STEREOTYPER: EN HÅNDVÆRKER KAN VÆRE MANGE TING





I Ole Jepsen A/S forstår vi vigtigheden af at give vores praktikanter og lærlinge gode rollemodeller, som de kan spejle sig selv i. For selvom byggebranchen allerede er blevet langt mere inklusiv end tidligere, så spøger flere af fortidens stereotypiske håndværkerbilleder stadigvæk. Og det gælder især i forhold til køn.



Blandt de fremmødte unge til rundvisningen på Islevvænge var Josefine, der i øjeblikket er i gang med at afslutte sin 9. klasse. Josefine har i længere tid overvejet at uddanne sig til maler, fordi hun elsker at være kreativ og være med til at skabe ting, der ser fine og pæne ud. Men samtidig var Josefine ikke sikker på, at hun ville komme til at passe ind på en byggeplads, fordi hun – som hun selv siger - også går meget op i makeup. Derfor var det også virkelig positivt at se, hvordan Josefines øjne lyste op, da hun hørte, at der faktisk var hele 3 kvindelige malere tilknyttet byggeprojektet på Islevvænge.


En håndværker kan nemlig være mange ting – og derfor er det også vigtigt, at bemandingen på vores byggepladser afspejler dette. For selvom man måske i sin fritid elsker at dyrke aktiviteter, der ligger milevidt fra det, man arbejder med til dagligt, så kan man stadigvæk godt give den fuld gas som enten murer, tømrer, maler eller lignende ude på pladsen. Det gælder således om at hylde diversitet og vise den styrke, der ligger i en mangfoldig medarbejdersammensætning. 


”Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg gerne vil lave efter 9. klasse. Men det har været virkelig

spændende at blive vist rundt på byggepladsen i dag. Det var helt vildt at se,

hvor meget arbejde det faktisk kræver at udføre et byggeri,” udtaler Silas, 9. klasse. 

ET VIGTIGT KULTURCHOK:

 HOS OLE JEPSEN A/S ER VI IKKE BANGE FOR AT BLIVE MUDRET TIL


Rundturen på Islevvænge omfattede også Ole Jepsen A/S’ egne kontor- og skurvogne, og eftersom dagen derpå bød på klassisk efterårsvejr med både regn og blæst, var det en noget mudret byggeplads, som de unge og deres vejledere måtte forcere ad flere omgange. Og det var noget, der virkelig gjorde indtryk. For lige meget om det regner, sner eller blæser, så vil der altid være nogle opgaver, der SKAL udføres, når man arbejder på et byggeprojekt. Ellers risikerer man nemlig, at tidsplanen enten begynder at skride, eller at omkostningerne til projektet begynder at vokse. Der var derfor også stor respekt fra de unges side til de håndværkere, der ufortrødent traskede rundt i både mudder og vandpytter for at holde byggeprocessen kørende.


Efter omkring 2 timers rundvisning blev der sat fælles kurs mod en af Ole Jepsen A/S’ større kontorvogne, så de unge kunne få lov til at nyde deres medbragte mad og snakke lidt om formiddagens oplevelser. Der var bl.a. stod enighed om, at det især havde været sjovt at se forskellen mellem de oprindelige og færdigrenoverede boliger samt at høre vores projektleder Benjamin fortælle om de forskellige byggeprocesser. Og selvom de fremmødte unge skulle ende med at gå en helt anden vej i livet, så er Ole Jepsen A/S glad for at kunne have skabt mere klarhed – og dermed også tryghed – omkring de muligheder, byggebranchen tilbyder. 

 

Seneste projekter

Af Camilla Hunter 7. april 2025
Spændende renoveringsprojekt på Glostrupparken i Glostrup, hvor en almen boligbebyggelse skal have en tiltrængt opgradering og energioptimering.
Af Camilla Hunter 4. april 2025
BAUNEBJERGHUSE – MODERNE RENOVERING MED RESPEKT FOR HISTORIEN Hos Ole Jepsen A/S er vi stolte over at stå i spidsen for renoveringen af Baunebjerghuse i Humlebæk, en attraktiv bebyggelse fra 1970 administreret af Humlebæk Boligselskab. Med respekt for bygningernes oprindelige karakter, skaber vi i tæt samarbejde med Rådgiver og bygherre en moderne boligstandard, der giver værdi for både beboere og miljø. Projektet omfatter en omfattende energirenovering af 116 boliger fordelt på 11 blokke i halvandet plan, hvor trivsel, bæredygtighed og komfort er i centrum. Arbejdet bygger på en nøje udarbejdet helhedsplan, der adresserer udfordringer med indeklima, fugt og energioptimering. Renoveringen indebærer bl.a. efterisolering af gavle, lofter, skunke og facader samt etablering af nye lavenergi-vinduer og omfangsdræn, der effektivt beskytter mod fugtskader. For at sikre et sundt og behageligt indeklima udskiftes boligens ventilationssystemer og tekniske installationer, mens gavlboligerne, der tidligere var udfordret af fugt og skimmel, gennemgår en omfattende renovering med miljøsanering, nye kvalitetskøkkener samt robust gulvkonstruktion med isolering og fugtspærre. Vi prioriterer beboernes trivsel højt og har derfor tilknyttet en beboer- og genhusningskoordinator, som sikrer, at byggeriet gennemføres smidigt med minimal påvirkning af hverdagen. Når vi afleverer projektet i 2026, vil Baunebjerghuse stå som et bæredygtigt, sundt og attraktivt boligområde – en tidssvarende renovering med respekt for arkitekturen og beboernes daglige liv.  Vi glæder os til at føre endnu et vellykket projekt i mål og fortsætte vores gode samarbejde med bygherre, arkitekter, rådgivere og håndværkere, der deler vores passion for kvalitet og ordentlighed.
Af Camilla Hunter 25. marts 2024
ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.